Këto faqet e internetit të mbështesin dhe janë të destinuara për të gjithë ata që bëjnë muzikë në një kompjuter duke përdorur instrumente VST dhe plugins të tjera VST në çdo zhanër muzikor.

Nëse keni vizituar këtë faqe, ju jeni sigurisht një nga ata që bëjnë muzikë në kompjuter ose është duke u përpjekur këtë. Kjo faqe është projektuar për ju, ju mund të gjeni shumë lidhje interesante, ju mund të shkarkoni dhe provoni të ndryshme plug-ins ose shikoni faqen e zhvilluesit që ofron shumë nga plugins e saj falas.

Opsioni më i mirë për të përpunuar, krijuar, përzier, ose modifikuar dhe rregulluar muzikën në një kompjuter është DAW - Digital Audio Workstations, një softuer muzikor dhe mund të lidhni çdo hardware ose softuer tjetër që ju nevojitet për të krijuar nga kompjuteri juaj në një studio të vogël regjistrimi në shtëpi.

Ndër më të famshme studiot muzikore virtuale përfshijnë FL Studio nga Image-Line ose zhvilluesi Steinberg Cubase studio muzikore virtuale. VST plugins gjithashtu mbështesin Ableton nga kompania me të njëjtin emër. Sonar nga cakewalk është e përqendruar më shumë në punën e mbështetje me MIDI tingëllon, por me mbështetje për DirectX plugins në vend të plugins VST dhe mundësinë për të shkruar shënimet direkt në shkopinj, si në arsye tjetër virtuale Audiostudio me funksione të ngjashme, të përshtatshme për krijimin sythe audio, marrjen e mostrave dhe duke mbështetur bankat midi, ju mund të regjistroni tone në rrotullën e piano.
Nëse ju doni për të plotësuar punën tuaj muzikore e tingujve reale të instrumenteve, ju keni në thelb vetëm një bankë midi shëndoshë, instrumente virtuale ose mostra. Secila prej këtyre opsioneve ka pro dhe kundra. Disa instrumente virtuale bazuar në bazat e të dhënave Midi dhe besueshmërinë e saj të kalojë plugins VST, të cilat janë praktike dhe të përballueshme. Instrumenky të mostrës përbëhet nga mostrave reale audio, zëri mund të jetë i besueshëm, por një instrument i tillë VST është një dhënave rëndë. Të gjitha pajisjet DAW mbështesin midi interfaces, duke përfshirë lidhjen e një pajisjeje aktuale, të tilla si një tastierë MIDI.

Teknologjia VST (Virtual Studio Technology) lejon softuerin (Vst plugin) që prodhon tinguj ose efekt për të komunikuar në mënyrë të përsosur me pajisjen muzikore (DAW). Më tej përpunon audio sipas kërkesave të përdoruesit dhe e dërgon atë përmes pajisjes audio të kompjuterit në altoparlantë. Tingujt individualë (përveç nëse ato janë sythe të shëndoshë para-krijuar) mund të trajtohen në një piano ose një notacion në varësi të asaj që mbështet DAW. Vst kanë cilësime të ndryshme dhe presets, gjithçka varet nga lloji, origjinaliteti i prodhuesit dhe çmimet.
VST plug-in madhësia e plugin është zakonisht rreth një megabytes pak, duke e bërë të lehtë për të instaluar, shpesh një dll bibliotekë që është ruajtur në një dosje të paracaktuar, të zgjedhur dhe tagged në ndërfaqen e përdoruesit virtual audio studio. Të gjithë shtojcat e VST duhet të ruhen në këtë dosje për punë më të lehtë në pajisjet DAW.

Ne mund t'i ndajmë mjetet në dy kategori. Të parët janë gjeneratorë të shëndoshë - instrumente - që simulojnë tingujt e veglave të vërteta, ose sintetizues me një zgjedhje të tingujve të ndryshëm të mundshëm (por fjalë për fjalë të pamundur), tingëllon si një shumëllojshmëri të zhurmave, tingëllon e njohur nga natyra, tingujt e makinave, apo tingujt klasik të sintisajzerë analoge. Inpute të tjera krijojnë efekte që imitojnë dhe simulojnë mjedisin në të cilin gjenden tonet, formojnë thellësinë, gjerësinë, butësinë ose reflektimin e tyre. Këto janë efekte si reverb, vonesë, kor, enhancer, dhe më shumë. Ka edhe efekte të dizajnuara për të krijuar tinguj kitarë, preamplifikues, përforcues ose këmbë pedale. Përzgjedhja është zhanër i madh (crunch, rock, metal, punk, jazz, etj.), Si dhe pajisjet e aparatit virtuale (combo, altoparlantët, etj) ose prodhuesi (Marshall, Peavey, Yamaha etj.).
Duhet të shtohet se disa nga plug-ins janë universale, ato përmbajnë si instrumentin ashtu edhe efektin.

Por ajo që ju nevojitet është durimi, ide, përpjekjet dhe koha, por besoni se nëse keni mungesë imagjinate krijuese dhe dëgjim muzikor, është mjaft e vështirë, nëse jo e pamundur, sepse edhe në stilet muzikore më emocionuese duhet të jeni në gjendje të depërtojnë në atë që keni krijuar dhe të gjykoni nëse është mjaft e mirë për ta bërë atë edhe më të mirë.

fat i mirë

autor


Kjo faqe u përkthye nga Google Translate. Kërkojmë ndjesë për gabime dhe mangësi. Faleminderit.