Deze websites ondersteunen en zijn bedoeld voor iedereen die muziek maakt op een computer met behulp van VST-instrumenten en andere VST-plug-ins in elk muziekgenre.

Als je naar deze site bent gekomen, ben je zeker een van degenen die muziek maken op de computer of proberen het te doen. Deze site is voor u ontworpen, u kunt veel interessante links vinden, u kunt verschillende invoegtoepassingen downloaden en uitproberen of de ontwikkelaarssite bekijken die veel van zijn plug-ins gratis aanbiedt.

De beste optie om muziek op een computer te verwerken, maken, mixen of bewerken en schikken is DAW - Digital Audio Workstations, dat is een muzieksoftware, en u kunt elke andere extra hardware of softwareje moet een kleine thuis opnamestudio maken vanaf je computer.

Een van de bekendste virtuele muziekstudio's is FL Studio van Image-Line of van de Steinberg-ontwikkelaar, de virtuele Cubase-muziekstudio. VST-plug-ins ondersteunen ook Ableton van het bedrijf met dezelfde naam. Sonar van Cakewalk is meer gericht op het ondersteunen van midiklanken, maar ondersteunt DirectX-plug-ins in plaats van VST plug-ins en de mogelijkheid om tonen rechtstreeks naar het scorebord te schrijven, net als in een andere Reason-virtuele audiostudio met vergelijkbare functies, geschikt voor het maken van geluidslussen, sampling ook zoals door midi-banken te ondersteunen, kunt u tonen in de pianolol opnemen.
Als u uw muziek wilt toevoegen aan het geluid van realistische instrumenten, kunt u kiezen uit in principe midi-geluidsbanken, virtuele instrumenten of samples. Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen. Sommige virtuele instrumenten gebaseerd op midi-databases en in hun geloofwaardigheid overwinnen plug-ins, die meer praktisch en toegankelijk zijn. Sampling-instrumenten bestaan ??uit echte geluidsmonsters, geluid is wellicht plausibeler, maar zo'n VST-instrument is omvangrijk. Alle DAW-apparaten ondersteunen de midi-interface, inclusief de aansluiting van een echt apparaat, zoals een midi-toetsenbord.

VST (Virtual Studio Technology) technologie maakt het mogelijk de software (VST plugin) die genereert geluid of effect naadloos communiceren met het muziekapparaat (DAW) .Dit geluid verder verwerkt volgens de eisen van de gebruiker en stuurt deze via de audio-apparaat in uw computer naar de speakers. Individuele geluiden (tenzij ze vooraf gecreëerde geluidslussen zijn) kunnen worden afgehandeld in een piano of een notatie, afhankelijk van wat DAW ondersteunt. Vst heeft verschillende instellingen en voorinstellingen, alles hangt af van het type, de originaliteit van de fabrikant en de prijzen.
De VST plug-in grootte van de plug-in is meestal rond een paar megabytes, waardoor het gemakkelijk te installeren is, Dll-bibliotheek wordt opgeslagen in de geselecteerde map, geselecteerd en getagd in de gebruikersinterface van de virtuele audio-studio. Alle VST-plug-ins moeten dan in deze map worden opgeslagen om gemakkelijker op DAW-apparaten te kunnen werken.

We kunnen de hulpmiddelen in twee categorieën verdelen. De eerste zijn geluidsgeneratoren - instrumenten - die de geluiden van echte gereedschappen of synthesizer simuleren met een keuze uit verschillende mogelijke (maar letterlijk onmogelijke) geluiden, zoals verschillende ruis, geluiden die bekend zijn uit de natuur, machinegeluiden of klassieke geluiden van analoge synthesizers. Andere ingangen creëren effecten die de omgeving nabootsen en simuleren waarin de tonen liggen, die hun diepte, breedte, zachtheid of reflectie bepalen. Dit zijn effecten zoals reverb, delay, chorus, enhancer en meer. Er zijn ook effecten ontworpen om gitaargeluiden, voorversterkers, versterkers of voetpedalen te creëren. De selectie is genre groot (crunch, rock, metal, punk, jazz, etc.), evenals de uitrusting van het virtuele apparaat (combo, luidsprekers, etc.) of de producer (Marshall, Peavey, Yamaha, etc.).
Hieraan moet worden toegevoegd dat sommige plug-ins universeel zijn, ze bevatten zowel het instrument als het effect.

Maar wat je nodig hebt is geduld, ideeën, moeite en tijd, maar geloof me, als je een voldoende hoeveelheid creatieve verbeelding en muzikale hoorzitting mist, het vrij moeilijk, zo niet onmogelijk is, want zelfs in de meest expressieve muzikale stijlen moet je in door te dringen in wat je daadwerkelijk hebt gecreëerd, en te beoordelen dat het goed genoeg is om het nog beter te maken.

Veel succes.

auteurDeze site is vertaald door Google Translate. Onze excuses voor fouten en onvolkomenheden. Dank je.