Тези сайтове поддържат и са предназначени за всеки, който прави музика на компютър, използвайки VST инструменти и други VST плъгини във всеки музикален жанр.

Ако сте дошли на този сайт, вие със сигурност принадлежите на тези, които съставят музиката на компютъра или просто се опитват да го направят. Този сайт е за вас, където можете да намерите много интересни линкове, можете да изтеглите и пробвате различни плъгини (думата идва по-късно), или да разгледате уебсайтовете на разработчиците, които предлагат много от техните "добавки" безплатно.

Най-добрият избор за това как да обработвате, създавате, смесвате или редактирате и подреждате музика на компютър е DAW - Digital Audio Workstations, който е по-специално специфичен софтуер и, ако е възможно, друг полезен хардуер, който ще превърне компютъра ви в миниатюрно студио за домашно записване.

Сред най-известните виртуални музикални студия са FL Studio от Image-Line или от разработчика Steinberg, виртуалното музикално студио Cubase. Плагините за жилетки също поддържат Ableton от компанията със същото име. Една малко по-различна глава, например, е Sonar на Cakewalk, за да поддържа работата с миди звуци, но с плъгини за DirectX вместо с добавки и възможността да се записват тонове директно в таблото, точно както в друго виртуално проучване на Reason със сходни функции, контури, вземане на проби и поддръжка на midi банки, тонове могат да бъдат записани в пиана.
Всички тези студиа предлагат подобни функции като първата - FL Studio и Cubase - но без поддръжката на плъгини, което е доста вредно. На практика това означава, че можете да работите със звуци, които са малко фиксирани във wav, т.е. предварително създадени и некомпресирани саундтраци, без да можете да работите с тях по различен начин, отколкото да изпълнявате различно, използвайте семплиране, смесване, но не можете да обработвате отделни тонове директно в аудиозаписа.
Ако искате да допълните вашето музикално творение с реалистични звуци на инструменти, които можете да повлияете на себе си по височина и дължина директно във виртуалните аудиокниги, можете да избирате само от миди виртуални или реални инструменти или виртуални инструменти в плъгините. И двамата имат своите предимства и недостатъци, някои виртуални инструменти, работещи с MIDI бази данни в доверието им, изпреварват плъгини, но мисля, че броят на свободно достъпните повече плъгини е по-лесен за ползване и всъщност подравнете с обикновена midi банка на потребителя, като предпочитанията на компютъра ви за периферна поддръжка на midi. Всички DAW устройства поддържат интерфейса midi, включително свързването на действително устройство, като например MIDI клавиатура.

Може би точно сега би било добра идея да обясните какво всъщност са плъгините. Технологията за виртуални студии е технология, която позволява на софтуер, проектиран да поддържа тази технология (виртуална аудиостудия - като Cubase) и друг софтуер - плъгини - да комуникират помежду си без никакви проблеми. VST плъгинът изпълнява своята роля, като генерира звук или ефект, DAW го декодира в аудио формат, изпраща чрез аудиоустройството във вашия компютър и се препродава към ушите ви и позволява на потребителя да продължи да работи с този звук или ефект, да го обработва в пианото или директно на листа с резултати (не търсете FL Studio тук, има само пиана). Vst имат различни настройки и настройки, всичко зависи от вида, оригиналността на производителя и цените. Свободно достъпните плъгини, разбира се, са по-лоши, но това зависи от кои. Тук не искам да рекламирам, но например, музикалните програмисти на ДСК са направили професионална работа да използват своя софтуер безплатно.
Размерът на плъгина е с размер около няколко мегабайта, лесно е да започнете, най-вече dll библиотеки, които "разархивират" и разопаковат, където виртуалната аудиостудия е създала папка за нея или създаваме своя собствена папка слушане на настройката му ще "покаже" пътя към тази папка.

Плъгините Vst могат да бъдат разделени на две основни категории. Първите са звукови генератори - инструменти - симулиращи звуците на реални инструменти или синтезатор с избор от различни възможни (но буквално невъзможни) звуци, като различен шум, звуци, известни от природата, звуци на машината или класически звуци на аналогови синтезатори. Друг вид входове са fx, т.е. ефекти, които имитират и симулират средата, в която лежат тоновете, оформят тяхната дълбочина, ширина, мекота или отражение. Това са ефекти като реверберация, закъснение, хорус, подобрител и др. Има още една група ефекти, ефекти, предназначени за китара, реални или виртуални. Има пресети за различни типове китарни звуци, както жанр (crunch, rock, metal, punk, джаз и т.н.), така и оборудването на виртуалния апарат (като комбо, какъв вид reprobeden или Marshall, Peavey, Yamaha). и др.).
Трябва да се добави, че някои от плъгините съдържат и инструменти, и ефекти, и могат да използват по-широко за генерирани звуци на други инструменти, wav или midi звуци.

Но това, от което ще имате нужда, е търпение, идеи, усилия и време, но вярвайте, че ако имате достатъчно творческо въображение и музикален слух, то е доста трудно, ако не и невъзможно, защото дори в най-вълнуващите музикални стилове трябва да сте в състояние да проникнете в това, което всъщност сте създали, и да прецените дали е достатъчно добър, за да го направите още по-добър.

Успех

авторТози сайт е преведен от автоматичен преводач от Google. Извиняваме се за несъвършенство.