Dessa webbplatser stödjer och är utformade för alla som gör musik pa en dator med VST-instrument och andra VST-plugins i nagon musikgenre.

Om du har kommit till den här sidan är du verkligen en av dem som gör musik pa datorn eller försöker göra det. Den här webbplatsen är avsedd för dig, du kan här hitta massor av intressanta länkar, du kan ladda ner och prova olika plug-ins eller kolla in utvecklarens webbplats som erbjuder manga av dess plugins gratis.

Det bästa alternativet att bearbeta, skapa, mixa eller redigera och ordna musik pa en dator är DAW - Digital Audio Workstations, en musikprogramvara och du kan ansluta annan hardvara eller programvara du behöver skapa fran din dator en liten heminspelning studio.

Bland de mest kända virtuella musikstudiorna är FL Studio fran Image-Line eller fran Steinberg-utvecklaren, den virtuella Cubase-musikstudion. VST-plugins stöder ocksa Ableton fran företaget med samma namn. Sonar fran Cakewalk är mer inriktad pa att stödja midi-ljud men stödja DirectX-plugins istället för VST plugins och möjligheten att skriva toner direkt pa resultattavlan, precis som i en annan Reason virtuell audiostudio med liknande funktioner lämplig för att skapa ljud loopar, provtagning ocksa som genom att stödja midi-banker kan du spela in toner i pianotrullen.
Om du vill lägga till din musik till ljudet av realistiska instrument kan du välja mellan i midi-ljudbanker, virtuella instrument eller prover. Var och en av dessa alternativ har sina fördelar och nackdelar. Vissa virtuella instrument baserade pa midi databaser i trovärdighet övervinna plug-ins, som är mer praktiska och tillgängliga. Provtagningsinstrument bestar av riktiga ljudprover, ljud kan vara mer plausibelt, men ett sadant VST-instrument är skrymmande. Alla DAW-enheter stöder midi-gränssnittet, inklusive anslutning av en verklig enhet, till exempel ett midi-tangentbord.

VST (Virtual Studio Technology) -tekniken tillater programvaran (Vst-plugin) som producerar ljud eller effekt för att kommunicera sömlöst med musikenheten (DAW). Det behandlar vidare ljudet enligt användarens krav och skickar det via datorns ljudenhet till högtalarna. Individuella ljud (om det inte är en pre-skapade ljudslingor) kan hanteras i ett pianorolu eller en notering beroende pa vad DAW stöder. Vst har olika inställningar och förinställningar, allt beror pa tillverkarens typ, originalitet och priser.
Pluginets VST-pluginstorlek är vanligen omkring ett par megabyte, vilket gör det enkelt att installera, det är ofta ett DLL-bibliotek som sparas i den förvalda mappen, vald och taggad i användargränssnittet för virtuella ljudstudior. Alla VST-plugins ska sedan lagras i den här mappen för enklare arbete i DAW-enheter.

Vi kan dela in verktygen i tva kategorier. Den första är ljudgeneratorer - instrument - simulerar ljudet av riktiga verktyg, eller synthesizer med val av olika möjliga (men bokstavligen omöjliga) ljud, som olika ljud, ljud som är kända fran naturen, maskinljud eller klassiska ljud av analoga synthesizer. Andra former VST effekter kompletterar och simulerar miljön i vilken tonerna är, forma dess djup, bredd, mjukhet eller reflektion. Det här är effekter som reverb, fördröjning, kor, förstärkare och mer. Det finns ocksa effekter som är utformade för att skapa gitarrljud, förförstärkare, förstärkare eller fotpedaler. Urvalet är genre stort (crunch, rock, metal, punk, jazz, etc.) samt utrustning för den virtuella apparaten (kombinationshögtalare, högtalare etc.) eller producenten (Marshall, Peavey, Yamaha etc.).
Det bör läggas till att nagra av VST plugins är universella, de innehaller bade instrumentet och effekten.

Men vad mestadels du behöver är talamod, idéer, ansträngning och tid, men tro att om du saknar tillräckligt kreativ fantasi och musikalisk hörsel är det ganska svart, om inte omöjligt, för även i de mest spännande musikstilarna maste du kunna tränga in i det du vad du har skapat, om det är bra och om det kan bli ännu bättre.

Lycka till

författaren


Den här webbplatsen har översatts av Google Translate. Vi ber om ursäkt för fel och brister. Tack.