Ove web stranice podržavaju i osmišljene su za sve koji stvaraju glazbu na računalu koristeći VST instrumente i druge VST dodatke u svakom glazbenom žanru.

Ako ste došli na ovu stranicu, sigurno ste jedan od onih koji prave glazbu na računalu ili to pokušavaju. Ova stranica je dizajnirana za vas, možete pronaći ovdje mnogo zanimljivih veza, možete ih preuzeti i isprobati razne dodatke ili provjeriti web-lokaciju razvojnog programera koja nudi mnoge dodataka besplatno.

Najbolja opcija za obradu, izradu, miješanje ili uređivanje glazbe na računalu je DAW - Digital Audio Workstations, glazbeni softver, a možete povezati bilo koji drugi hardver ili softver trebate stvoriti mali kućni studio za snimanje s računala.

Među najpoznatijim virtualnim studijima su FL Studio iz Image-Linea ili Steinberg developer, virtualni glazbeni studio Cubase. VST plugins također podržavaju Ableton od tvrtke istog imena. Sonar iz Cakewalka više je usredotočen na podršku midi zvukova, ali podržava DirectX plugins umjesto VST plugins i mogućnost pisanja tonova izravno na semafor, kao u drugom virtualnom audiostudiou sa sličnim značajkama, pogodnim za stvaranje zvučnih petlji, uzorkovanje i podržavajući midi banke, možete snimati tonove u glasoviru.
Ako želite dodati svoju glazbu uz zvuke realističnih instrumenata, možete birati između uglavnom midi zvučnih banaka, virtualnih instrumenata ili uzoraka. Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i mane. Neki virtualni instrumenti temeljeni na midi bazama podataka iu svojoj vjerodostojnosti nadmašuju VST dodatke, koji su praktičniji i pristupačniji. Instrumenti za uzorkovanje sastoje se od stvarnih zvučnih uzoraka, zvuk može biti uvjerljiviji, ali takav VST instrument je glomazan. Svi DAW uređaji podržavaju MIDI sučelje, uključujući povezivanje stvarnog uređaja, kao što je midi keyboard.

Tehnologija VST (Virtual Studio Technology) omogućuje softveru (Vst plugin) koji proizvodi zvuk ili efekt za besprijekornu komunikaciju s glazbenim uređajem (DAW) te dalje obrađuje zvuk prema zahtjevima korisnika i šalje ga preko zvučnog uređaja računala do zvučnika. Pojedinačni zvukovi (ako to nije zvučna petlja) mogu se obraditi u klaviru ili notaciji ovisno o tome što DAW podržava. Vst imaju različite postavke i presentacije, sve ovisi o vrsti, originalnosti proizvođača i cijenama.
Veličina VST plugins je obično oko nekoliko megabajta, što olakšava instalaciju, često dll biblioteka koja je pohranjena u unaprijed odabranu mapu, odabrana i označena u sučelju virtualnog audio studija. Svi VST dodaci bi se trebali pohraniti u ovu mapu radi lakšeg rada u DAW uređajima.

Alate možemo podijeliti u dvije kategorije. Prvi su generatori zvuka - instrumenti - koji simuliraju zvukove stvarnih alata ili sintetizatora s izborom raznih mogućih (ali doslovno nemogućih) zvukova, kao što su različiti šumovi, zvukovi poznati iz prirode, zvukovi stroja ili klasični zvukovi analognih sintetizatora. Drugi ulazi stvaraju efekte koji oponašaju i simuliraju okruženje u kojem tonovi leže, oblikuju njihovu dubinu, širinu, mekoću ili refleksiju. To su efekti kao što su reverb, delay, chorus, Enhancer i još mnogo toga. Tu su i efekti dizajnirani za stvaranje zvukova gitare, pretpojačala, pojačala ili nožne pedale. Izbor je žanrovski velik (crunch, rock, metal, punk, jazz, itd.), Kao i oprema virtualnog aparata (combo, zvučnici, itd.), Ili proizvođača (Marshall, Peavey, Yamaha itd.).
Treba dodati da su neki od plug-inova univerzalni, sadrže i instrument i učinak.

Ali ono što će vam trebati je strpljenje, ideje, trud i vrijeme, ali vjerujte da ako vam nedostaje kreativne imaginacije i glazbeni sluh, to je prilično teško, ako ne i nemoguće, jer čak iu najživopisnijim glazbenim stilovima morate biti u mogućnosti prodrijeti u ono što ste zapravo stvorili i suditi je li dovoljno dobar da bi ga učinio još boljim.

Sretno

autor

Ova je stranica prevedena pomoću Google Prevoditelja. Ispričavamo se zbog pogrešaka i nedostataka. Hvala vam.