Ове веб странице подржавају и дизајниране су за све оне који праве музику на рачунару користећи ВСТ инструменте и друге ВСТ додатке у сваком музичком жанру.

Ако сте посетили овај сајт, сигурно сте један од оних који праве музику на рачунару или то покушавају. Овај сајт је дизајниран за вас, можете наћи много занимљивих линкова, можете преузети и испробати разне додатке или проверити сајт за развојне програмере који нуди много својих додатака бесплатно.

Најбоља опција за обраду, креирање, мешање или уређивање музике на рачунару је ДАВ - Дигитал Аудио Воркстатионс, музички софтвер и можете да повежете било који други хардвер или софтвер који морате да направите мали кућни музички студио са свог рачунара.

Међу најпознатијим виртуелним музичким студијима су ФЛ Студио из Имаге-Лине или од Стеинберг девелопера, виртуалног Цубасе музичког студија. ВСТ додатци такође подржавају Аблетон од компаније истог имена. Сонар из Цакевалк-а је више фокусиран на подршку МИДИ звукова, али подржава ДирецтКс плугинс уместо плуг-инова и могућност писања тонова директно на семафор, као у другом Реасон виртуелном аудиостудиоу са сличним карактеристикама, погодним за креирање звучних петљи, узимање узорака као и подржавајући миди банке, можете снимати тонове у клавиру.

Ако желите да додате своју музику на звукове реалистичних инструмената, можете бирати између углавном миди звучних банака, виртуелних инструмената или узорака. Свака од ових опција има своје предности и мане. Неки виртуални инструменти базирани на миди базама података и њихов кредибилитет превазилазе плуг-инове, који су практичнији и приступачнији. Инструменти за узорковање се састоје од стварних звучних узорака, звук може бити увјерљивији, али такав ВСТ инструмент је гломазан. Сви ДАВ уређаји подржавају МИДИ интерфејс, укључујући и везу са стварним уређајем, као што је МИДИ тастатура.

Технологија ВСТ (Виртуал Студио Тецхнологи) омогућава софтверу (Вст плугин) који производи звук или ефекат за беспријекорну комуникацију с глазбеним уређајем (ДАВ). Он даље обрађује звук у складу са захтевима корисника и шаље га преко аудио уређаја рачунара на звучнике. Појединачни звукови (осим ако није претходно креирана звучна петља.) могу се обрадити у клавиру или нотацији у зависности од тога шта ДАВ подржава. Вст имају различите поставке и пресете, све зависи од типа, оригиналности произвођача и цена.
Величина додатка ВСТ је обично око неколико мегабајта, што олакшава инсталацију, често длл библиотека која се складишти у унапред изабраној фасцикли, изабрана је и означена у корисничком интерфејсу виртуелног аудио студија. Сви ВСТ додаци би требало да се складиште у овој фасцикли ради лакшег рада у ДАВ уређајима.

Можемо подијелити алате у двије категорије. Први су генератори звука - инструменти - који симулирају звукове правих алата или синтетизатора са избором разних могућих (али дословно немогућих) звукова, као што су различити шумови, звукови познати из природе, звукови машина или класични звукови аналогних синтисајзера. Други улази стварају ефекте који имитирају и симулирају окружење у којем тонови леже, обликују њихову дубину, ширину, мекоћу или рефлексију. То су ефекти попут реверба, кашњења, хоруса, појачивача и још много тога. Ту су и ефекти дизајнирани за стварање звукова гитаре, претпојачала, појачала или педале. Избор је жанровски велик (црунцх, роцк, метал, пунк, јазз, итд.), Као и опрема виртуелног апарата (цомбо, звучници, итд.) Или продуцент (Марсхалл, Пеавеи, Иамаха итд.).
Треба додати да су неки од плуг-инова универзални, да садрже и инструмент и ефекат.

Али оно што ће вам бити потребно је стрпљење, идеје, труд и време, али верујте у то да ако вам недостаје креативне имагинације и музичког слуха, то је прилично тешко, ако не и немогуће, јер чак иу најживописнијим музичким стиловима морате бити у стању продријети у оно што сте заправо створили и судити да ли је довољно добар да би га учинио још бољим.Срећно.

аутхор


Овај сајт је превео Гоогле Преводилац. Извињавамо се због грешака и недостатака. Хвала вам.