Te spletne strani podpirajo in so namenjene vsem, ki ustvarjajo glasbo na računalniku z instrumenti VST in drugimi VST plugini v vsakem glasbenem žanru.

Če ste prišli na toto spletno mesto, ste zagotovo eden tistih, ki ustvarjajo glasbo na računalniku ali poskušajo to narediti. Ta stran je namenjena vam, najdete tukaj lahko veliko zanimivih povezav, lahko prenesete in preizkusite različne vtičnike ali si ogledate spletno mesto razvijalca, ki ponuja veliko svojih vtičnikov brezplačno.

Najboljša možnost za obdelavo, ustvarjanje, mešanje ali urejanje in urejanje glasbe na računalniku je DAW - Digital Audio Workstations. Lahko ga povežite katero koli drugo strojno ali programsko opremo, ki jo potrebujete za ustvarjanje iz računalnika majhen domači glasbeni studio.

Med najbolj znanimi virtualnimi studii so FL Studio iz Image-Line ali razvijalec Steinberg in njegovo virtualni glasbeni studio Cubase. VST dodatki podpirajo tudi Ableton iz podjetja z istim imenom. Sonar iz Cakewalka je bolj osredotočen na podpiranje midi zvokov, vendar podpira DirectX plugins namesto VST plugins in zmožnost pisanja tonov neposredno na preglednico, tako kot v drugem virtualnem avdio studiu Reason s podobnimi funkcijami, primernimi za ustvarjanje zvočnih zank, vzorčenje in s podporo midi bankam lahko posnamete tone v klavirskem zvitku.
Če želite svojo glasbo dodati zvokom realističnih instrumentov, lahko izbirate med midi zvočnimi bankami, virtualnimi instrumenti ali vzorci. Vsaka od teh možnosti ima svoje prednosti in slabosti. Nekateri virtualni instrumenti, ki temeljijo na midi podatkovnih bazah in v njihovi verodostojnosti, premagujejo vtičnike, ki so bolj praktični in dostopni. Instrumenti za vzorčenje so sestavljeni iz resničnih zvočnih vzorcev, zvok je lahko bolj verjeten, vendar je tak instrument VST obsežen. Vse DAW naprave podpirajo vmesnik midi, vključno s povezavo dejanske naprave, kot je midi tipkovnica.

Tehnologija VST (Virtual Studio Technology) omogoča programsko opremo (Vst plugin), ki proizvaja zvok ali učinek, da brez težav komunicira z glasbeno napravo (DAW). Nadalje obdeluje zvok v skladu z zahtevami uporabnika in ga prek zvočne naprave računalnika pošlje v zvočnike. Posamezne zvoke (razen če so vnaprej ustvarjene zvočne zanke) se lahko obdelujejo v klavirju ali zapisih, odvisno od tega, kaj DAW podpira. Vst imajo različne nastavitve in prednastavitve, vse je odvisno od vrste, originalnosti proizvajalca in cen.
Velikost vtičnika vtičnika je običajno okoli nekaj megabajtov, kar omogoča enostavno namestitev, pogosto dll knjižnico, ki je shranjena v vnaprej izbrani mapi, izbrana in označena v uporabniškem vmesniku navideznega avdio studia. Vse vtičnike VST je treba nato shraniti v to mapo za lažje delo v napravah DAW.

Orodja lahko razdelimo v dve kategoriji. Prvi so zvočni generatorji - instrumenti - ki simulirajo zvoke pravih orodij ali sintetizator z izbiro različnih možnih (vendar dobesedno nemogočih) zvokov, kot so različni hrup, zvoki znani iz narave, zvoki strojev ali klasični zvoki analognih sintetizatorjev. Drugi vnosi ustvarjajo učinke, ki posnemajo in simulirajo okolje, v katerem ležijo toni, oblikujejo njihovo globino, širino, mehkobo ali odsev. To so učinki, kot so odmev, zakasnitev, zbor, ojačevalec in drugo. Obstajajo tudi učinki, ki ustvarjajo zvoke kitare, predojačevalnike, ojačevalnike ali nožne pedale. Izbor je žanrov velik (crunch, rock, metal, punk, jazz, itd.), Kot tudi oprema virtualnega aparata (combo, zvočniki itd.) Ali proizvajalca (Marshall, Peavey, Yamaha itd.).
Dodati je treba, da so nekateri vtičniki univerzalni, da vsebujejo tako instrument kot učinek.

Potrebujete pa potrpežljivost, ideje, trud in čas, vendar verjamete, da je, če vam primanjkuje ustvarjalne domišljije in glasbenega sluha, težko, če ne celo nemogoče, saj tudi v najbolj razburljivih glasbenih stilih. Moraš biti sposoben prodreti v to, kar si dejansko ustvaril, in presoditi, ali je dovolj dober, da bo še boljši.

Vso srečo.

avtorTo spletno mesto je prevedel Google Prevajalnik. Opravičujemo se za napake in pomanjkljivosti. Hvala vam.